top of page

BEMER terápia

A biomágneses terápia kiemelten hatékony fizioterápiás módszer, amely a szervezet egészséges működését és a jó közérzetet elősegítő mikrokeringést támogatja, azon belül is a vazomócióra hat, melyre más módon - sem gyógyszerrel, sem tornagyakorlatokkal, sem diétával - nem tudunk hatni.

A BEMER-terápia (Bio-Elektro-Mágneses-Energia-Reguláció) olyan betegségek és panaszok megelőző és kiegészítő kezelésére javasolt, amelyek kiváltó oka vagy velejárója a mikrokeringés diszfunkciója. A Bemer biomágnes terápia bizonyítottan javítja a mikrokeringést azáltal, hogy megnyit számos addig zárt kapillárist, növeli a mikorerek tágulékonyságát, a szövetek oxigén ellátottságát és a vörösvértestek áramlási sebességét. A mágnes-terápia alkalmazása mára elterjedt, a hatásmechanizmus magyarázata is könnyedén megérthető. A vér egyik fő alkotóeleme a magas vastartalmú hemoglobin, mely a szervezet számára létfontosságú oxigén szállításában kulcsfontosságú szereppel bír. A mágnesesség a vér hemobloginjában található központi egységre, a vasra hat, felgyorsítja a véráramlást, így gyorsabban több oxigén jut el a sejtekhez. Az oxigén a sejtek anyagcseréjét aktiválja, lerövidítve a regenerálódás idejét.

A Bemer-terápia sikeresen alkalmazható az alábbi esetekben:

- akut és krónikus fájdalom,

- a vázizomrendszer krónikus degeneratív megbetegedései,

- cukorbetegség okozta vagy rosszindulatú daganat kezelése utáni polyneuropathia,

- elhúzódó sebgyógyulási zavar,

- krónikus fáradékonyság,

- korlátozott életminőséget okozó állapotok.

Fontos megjegyezni, hogy megfelelő használat esetén a BEMER-terápia során a készülékben alkalmazott elektromágneses mezők nem zavarják a beültetett protézisek és pacemaker működését.

 

Önmagában vagy kiegészítő kezelésként is alkalmazható.

bottom of page