top of page

Hegkezelés

Műtét vagy sérülés utáni heggyógyulás hosszú folyamata során a hegkezelési technikák komoly segítséget jelentenek, hogy megelőzzük vagy kezeljük a kialakult letapadásokat, összenövéseket, melyek a mozgatószervrendszer korlátozottságát és az érintett szervek működési zavarát okozhatják.

A műtétekből vagy sérülésekből eredő hegek nem csak esztétikai problémát jelenthetnek. Sokszor a heg külalakja is árulkodó lehet, de egy kívülről szépen gyógyult heg is okozhat a mélyebben lévő fasciális rendszerben összetapadásokat, melyeknek negatív egészségügyi következményei lesznek a jövőben.

A heg kezelését érdemes már a sérülést vagy műtéti beavatkozást követő 3 hónapon belül megkezdeni és kúraszerűen végezni. A terápia során mindig az adott gyógyulási fázisnak megfelelően haladunk, szükség esetén receptor-tréninget is alkalmazunk az érzéskiesés csökkentésére, megszüntetésére. Hegkezlés során a páciens elsajátítja a technikát, hogy a későbbiekben önmagát kezelhesse. A heggel foglalkozni életen át tartó feladat. Bizonyos időközönként vagy panasz esetén szükséges újabb kúrát végezni.

Kiegészítő technikák:

hegmasszázs, hasmasszázs, légzéstechnika, kineziotaping, köpölyterápia, célzott Bemer terápia.

bottom of page